Zelfbouw voor ondernemers

Grachtenhuis aan de Herasingel. Foto: Feenstra Fotografie

Als ondernemer zoek je vaak naar slimme oplossingen, ook als het om huisvesting gaat. In Almere kun je wonen en werken goed combineren. Niet ieder bestaand- of nieuwbouwhuis is echter qua indeling geschikt om een bedrijf in te beginnen. Bouw je zelf een huis, dan kun je bij het ontwerp zelf de ruimte indelen zodat wonen en werken optimaal gecombineerd kunnen worden. Als je in het ontwerp rekening houdt met een aantal fiscale eisen dan kun je een aantal kantoorkosten aftrekken voor de inkomstenbelasting. Dat maakt werken aan huis nog aantrekkelijker.

Op de zelfbouwkavels in Almere mag je een aanzienlijk deel van je huis gebruiken voor aan-huis-gebonden beroepen of kunstnijverheid. De mogelijkheden verschillen per gebied. In de ‘kavelpaspoorten’ (geldende bouwregels per kavel) en in de geldende bestemmingsplannen staat om welke beroepen het gaat en wat er mogelijk is.

Kies de kavel die bij je past via de kavelkaart! De regels wat er wel en niet mag op een kavel, staan altijd op het kavelpaspoort, die je via de Kavelkaart kunt downloaden.

Heb je meer ruimte nodig voor je bedrijf? Op sommige kavels is 100% ondernemen toegestaan, of kun je een winkel bouwen. Neem voor informatie over deze kavels contact op met de Kavelwinkel of bel 036 - 533 8383.