Kavel mét bouwplan

Een droomhuis hoef je niet altijd zelf te bouwen

Ontwerp: Integer Vastgoed, architect: Pieter Roozendaal

In Almere vind je verspreid in de stad zelfbouwkavels, waarbij je zelf bepaalt hoe je wilt wonen en hoe je huis eruit ziet. Wil je niet alles zelf regisseren? Je kunt ook kiezen voor een kavel mét een bouwplan. Architecten en bouwbedrijven hebben prachtige woningontwerpen gemaakt voor kavels op diverse locaties in de stad met vele opties. Pas het ontwerp naar jouw wens en smaak aan! 

De bouwplannen voldoen altijd aan de bouwregels die aan de kavels zijn gesteld. Deze regels zijn te vinden in het kavelpaspoort. Zo weet je zeker dat jouw huis een uniek plaatje blijft binnen het straatbeeld, een belangrijk gegeven bij zelfbouwhuizen. Kies je voor een kavel met bouwplan, dan zorgt de betrokken ontwikkelaar/bouwer ervoor dat het huis op de kavel wordt gebouwd.

Nieuw op de Kavelkaart: paarse kavels

Kavels met een bouwplan worden sinds 16 december 2016 met een paarse kleur getoond op de Kavelkaart. Het werkt zo:

  • Als je klikt op een paarse kavel, zie je het logo van het architect of bouwbedrijf in beeld.
  • Als je het kavelpaspoort opent, wordt eerst uitgelegd wie de kavel heeft gereserveerd en met een doorlink naar meer informatie over het bouwplan. Daaronder staat het kavelpaspoort.
  • Voor de beschikbaarheid van de kavel kun je contact opnemen met de architect/bouwer.
  • De prijs op de Kavelkaart is alleen de prijs voor de kavel, exclusief het bouwplan.
  • NB: het kan zijn dat de architect/bouwer nog geen extra informatie heeft aangeleverd voor een kavel (kavel is wel paars maar zonder extra informatie).
  • De adviseurs van de Kavelwinkel kunnen je wel de namen van partijen geven, maar weten niet wat de status van de kavel is.
  • De Kavelwinkel is niet verantwoordelijk voor de informatie die de marktpartij verstrekt. 

Voordelen kavel met bouwplan

•   Je weet vooraf wat het totale kostenplaatje is. 
•   De bouwende partij neemt onzekere factoren tijdens het proces uit handen.
•   Je bouwt in een wijk/buurt die nagenoeg klaar en ingericht is, met alle voorzieningen bij de hand.

Nieuw woonproduct

Een kavel met een bouwplan is een nieuw woonproduct in Almere. Ontwikkelaars en bouwbedrijven kunnen kavels die langer dan 2 jaar te koop zijn onder de naam 'Bouwen voor een ander' vanaf februari 2016 reserveren, bouwplannen ontwikkelen en kopers vinden voor deze kavels. Het gaat om diverse kavels voor particulier opdrachtgeverschap verspreid in de stad.
Meer over 'Bouwen voor een ander'

Rij woningen BDG Architecten, architect Erik Eijsbouts