Olympiakwartier West

In april is de aftrap gegeven voor de ontwikkeling van het nieuwbouwproject Zandpoort in de wijk Olympiakwartier West. Samen met de partners AM, Dura Vermeer, de Alliantie en Trebbe ontwikkelt de gemeente Almere deze wijk in Almere Poort. Er komen in totaal circa 550 woningen. In het gebied komen circa 80 woningen voor zelfbouwkavels, die voornamelijk geschakeld zijn (rijwoningen).

Waar in het najaar van 2017 de bouw start en de nieuwe wijk verrijst staat nu alvast een markering van het gebied; de Zandpoortboog. Vanaf deze plek verbindt een wandelpad (Havenpad) het station Almere Poort met het strand van Strandbad Duin.

Indeling woningtypen Zandpoort. Klik voor vergroting
Indeling soort woningen Zandpoort

week 2 in 2018: start verkoop 4 kavels (1e fase)

Over de kavels

De 80 voornamelijk geschakelde zelfbouwkavels variëren in kavelbreedte en -grootte zodat er verschillende mogelijkheden zijn om het huis te bouwen dat past bij je woonwensen. De kavels liggen verspreid in het duinlandschap, diverse kavels liggen aan een wadi of een duinpad. 32 kavels zijn gereserveerd voor IbbA (kavels voor koopstarters met een financiële regeling).

Over Zandpoort

In Zandpoort in Olympiakwartier West geniet je van het stadse wonen én van het glooiende duinlandschap in één. Hier is bewust omgaan met energie en de natuur de standaard. Wonen voor iedereen; van huur tot koop en van rijwoning, tweekapper tot het zelf bouwen van je droomhuis. Net voor de brug over het IJmeer, woon je in Zandpoort overal dichtbij. Ga op pad naar het strand en het bos. Winkels, (sport)voorzieningen, het station van Almere Poort en de A6 liggen om de hoek. Natuurlijk, wonen doe je bewust in Zandpoort! 

Bekijk hier het Beeldkwaliteitsplan Wakker worden in Zandpoort Olympiakwartier West

Meer informatie

Bekijk de website www.zandpoort.nl voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk op de website, de sfeer en de verschillende woonmogelijkheden. Je kunt je gegevens achterlaten als je op de hoogte gehouden wilt worden.

Inspiratiepaneel Olympiakwartier West

Een kavel! Hoe nu verder?

Bij zelfbouw bepaal je zelf wie je huis ontwerpt/bouwt. Je kunt kiezen voor een uniek huis, of een ontwerp dat al bestaat. Houd er in je begroting altijd rekening mee dat het totale kostenplaatje uit méér bestaat dan alleen een kavel en een ontwerp. Laat je over kosten altijd goed adviseren. Ga in gesprek met diverse professionals en vraag verschillende offertes aan! Zo voorkom je teleurstelling.

⇒ Wat wil ik bouwen?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van IkbouwmijnhuisinAlmere.

Zandpoortboog

De metershoge Zandpoort-boog met wandelpad. Klik voor vergroting
Zandpoortboog