Bouwen in Homeruskwartier

Homeruskwartier is de grootste zelfbouwwijk van Nederland. Want hier hebben alle inwoners hun eigen huis gebouwd. Alleen of samen met anderen. Van grachtenhuis tot tuinhuis, van woon-werkvilla tot bungalow. Je eigen winkel bouwen kan hier ook. De cirkelvormige wijk is revolutionair en een toonbeeld van wat er gebeurt als mensen zelf en sámen de stad maken. De buitenste ringen van Homeruskwartier zijn inmiddels bebouwd.

Dat vrijwel  alle woningen zelf worden gebouwd, schept een band. Buren kennen elkaar. De bewoners zijn trots. Geen huis is hetzelfde, de sfeer van zelfbouw is overal in de wijk te proeven. De wijk is uitnodigend groen met in het hart Homeruspark. Het Cascadepark en Pampushout omsluiten de wijk. Bij uitstek een omgeving voor vrijetijdsbesteding: om te wandelen, fietsen of skaten over de speciale fiets- en skeelerpaden. De routes leiden door Pampushout en komen uit in de Noorderplassen. En naar het strand en de duinen; de ultieme plek voor ontspanning. Genieten gaat hier vanzelf.

Voorzieningen

Voorzieningen zijn in Poort binnen handbereik. Basisscholen, voortgezet onderwijs, kinderopvang, winkels, horeca en een gezondheidscentrum vindt u in de buurt. De gezellige Homerusmarkt maakt het voorzieningenpalet voorlopig af; een supermarkt volgt. Alles is op loop- of fietsafstand. En ook het openbaar vervoer is goed geregeld. NS-station Almere Poort is op korte afstand en er zijn diverse bushaltes. De afstanden naar Amsterdam, ’t Gooi en Zwolle zijn kort. Precies zoals het past bij deze wijk, als poort naar een grote stad.

Bouwexpo Tiny Housing

Een Tiny House is een betaalbaar en compact huis(je) met een woonoppervlak dat doorgaans kleiner is dan 50m2. De BouwEXPO Tiny Housing is in februari 2016 gestart met een prijsvraag. De 25 winnaars mogen nu in Almere Poort aan de slag. Meer informatie op www.bouwexpo-tinyhousing.nl