Bouwen in Villapark Vogelhorst

 • Uw droomhuis in Villapark Vogelhorst?

 • Foto: Feenstra Fotografie

 • Luchtfoto mei 2014. Foto: Top-Shot.nl

 • Vogelhorst vanaf het water. Foto: Feenstra Fotografie

 • Vrijstaande woningen aan een hofje. Foto: Feenstra Fotografie

 • Woning aan de Kramsvogellaan. Foto: Feenstra Fotografie

 • Vrijstaande woning in Vogelhorst. Foto: Martijn van den Dobbelsteen

 • Natuur is overal aanwezig in Vogelhorst. Foto: Martijn van den Dobbelsteen

 • Woning aan de Kramsvogellaan. Foto: Maarten Feenstra

 • Het Kathedralenbos

Villapark Vogelhorst wordt gebouwd en neemt daarvoor de tijd. In deze landelijke wijk in stadsdeel Almere Hout woon je tussen uitgestrekte velden en bestaand bos. Groene lanen en korte woonstraten geven het villapark een dorps karakter. De wijk wordt omarmd door waterpartijen met een meertje als middelpunt. Op 10 november komt er meer keuze aan zelfbouwkavels.

Landelijk wonen tussen het groen

De kavels zijn ruim, de omgeving uniek, want rust en ruimte waren nog nooit zo dichtbij. Dicht bij de stad die alles heeft, midden in Nederland. Net als in het naastgelegen Overgooi, kiezen zelfbouwers in Vogelhorst nadrukkelijk voor het vrije én vrijstaande wonen. De ruime kavels staan garant voor grote tuinen. Het omringende groen vergroot die buitenruimte nog eens extra.

Centraal in de wijk ligt een landschapspark naast een mooie waterpartij met speelplaats. Kinderen spelen hier heerlijk buiten, groeien op tussen slootjes en bospaden. Het ultieme buiten wonen. Er rijdt vrijwel alleen bestemmingsverkeer. Via de zijlanen en een wandelpad of bruggetje loop je zo het groen in. Golfbaan Almeerderhout ligt praktisch in de achtertuin. 

Kavels, ook voor twee-onder-een-kapwoning of bungalow

Je vindt hier kavels van 500 m2 tot 1000 m2 met een kavelprijs vanaf zo'n € 225.000. Je kunt kiezen voor een kavel voor een vrijstaand huis, maar het is op kavels groter dan 800 m2 ook mogelijk om een twee-onder-een-kapwoning te realiseren. Aan de zijlanen het mogelijk is om een gelijkvloerse bungalow te bouwen. Naast zelfbouw zijn er ook villa's beschikbaar in diverse nieuwbouwprojecten. Kijk voor meer informatie op het platform Villapark Vogelhorst.

Meer keuze aan zelfbouwkavels

Op 10 november 2017 wordt het aanbod van zelfbouwkavels uitgebreid met 9 kavels:

 • 4 kavels met vrij uitzicht die aan het water liggen aan de Keizerarendlaan (VH62 t/m VH65)
 • 5 kavels aan de Zeearendlaan (VH 90 t/m VH94).
 • kaveloppervlaktes variëren van 700 tot 1044 m2
 • prijzen liggen tussen de € 245.500 en € 336.960.
 • Vanaf vrijdag 10 november zijn de kavels zichtbaar op de Kavelkaart en kunt u ze direct reserveren met uw DigiD. 

Vanwege economische tegenwind heeft de gemeente Almere het oorspronkelijke aanbod van zelfbouwkavels aangepast naar de behoefte in de markt door een aantal kavels terug te trekken. Door de aantrekkende huizenmarkt kunnen we deze 9 kavels nu opnieuw aanbieden.  

Voorzieningen

De Landgoedwinkel op Stadslandgoed De Kemphaan past met haar biologische producten helemaal bij de wijk. Net als de biologische boerenmarkt op zaterdagochtend. Bewoners kunnen voor overige voorzieningen zoals winkels, horeca, gezondheidscentrum en basisscholen onder andere terecht in Almere Haven. Daar is ook een manege gevestigd. De voorzieningen in de naastgelegen wijk Nobelhorst komen op gang. Er zijn een huisartsenpraktijk, basisschool en pannenkoekenrestaurant. En met de auto is eigenlijk alles dichtbij. Zowel naar ’t Gooi als naar het stadscentrum is het hooguit een kwartiertje rijden.

Een kavel! Hoe nu verder?

Bij zelfbouw bepaal je zelf wie je huis ontwerpt/bouwt. Je kunt kiezen voor een uniek huis, of een ontwerp dat al bestaat. Houd er in je begroting altijd rekening mee dat het totale kostenplaatje uit méér bestaat dan alleen een kavel en een ontwerp. Laat je over kosten altijd goed adviseren. Ga in gesprek met diverse professionals en vraag verschillende offertes aan! Zo voorkom je teleurstelling.

⇒ Wat wil ik bouwen?