Bouwen in villapark Vogelhorst

  • Vrijstaande woning in Vogelhorst. Foto: Martijn van den Dobbelsteen

  • Foto: Martijn van den Dobbelsteen

  • Luchtfoto mei 2014. Foto: Top-Shot.nl

  • Groene omgeving. Foto: Martijn van den Dobbelsteen

  • Woning aan de Kramsvogellaan. Foto: Maarten Feenstra

  • Foto: Feenstra Fotografie

  • Foto: Martijn van den Dobbelsteen

  • Foto: Martijn van den Dobbelsteen

  • Speeltuin. Foto: Martijn van den Dobbelsteen

  • De wijk is omgeven door natuur. Foto: Martijn van den Dobbelsteen

Villapark Vogelhorst wordt zelf gebouwd en neemt daarvoor de tijd. In deze landelijke wijk in stadsdeel Almere Hout woon je tussen uitgestrekte velden en bestaand bos. Groene lanen en korte woonstraten geven het villapark een dorps karakter. De wijk wordt omarmd door waterpartijen met een meertje als middelpunt.

Landelijk wonen tussen het groen

De kavels zijn ruim, de omgeving uniek, want rust en ruimte waren nog nooit zo dichtbij. Dicht bij de stad die alles heeft, midden in Nederland. Net als in het naastgelegen Overgooi, kiezen zelfbouwers in Vogelhorst nadrukkelijk voor het vrije én vrijstaande wonen. De ruime kavels staan garant voor grote tuinen. Het omringende groen vergroot die buitenruimte nog eens extra.

Centraal in de wijk ligt een landschapspark naast een mooie waterpartij met speelplaats. Kinderen spelen hier heerlijk buiten, groeien op tussen slootjes en bospaden. Het ultieme buiten wonen. Er rijdt vrijwel alleen bestemmingsverkeer. Via de zijlanen en een wandelpad of bruggetje loop je zo het groen in. Golfbaan Almeerderhout ligt praktisch in de achtertuin. Je vindt hier kavels van 500 m2 tot 1000 m2 met een kavelprijs vanaf € 225.000.

Ook twee-onder-een-kapwoning of bungalow

In Vogelhorst kun je kiezen voor een kavel waarop je je vrijstaande huis bouwt, maar het is op kavels die groter zijn dan 800 m2 ook mogelijk om een twee-onder-een-kapwoning te bouwen. Aan de zijlanen het mogelijk is om alles gelijkvloers te bouwen.

Voorzieningen

De Landgoedwinkel op Stadslandgoed De Kemphaan past met haar biologische producten helemaal bij de wijk. Net als de biologische boerenmarkt op zaterdagochtend. Bewoners kunnen voor overige voorzieningen zoals winkels, horeca, gezondheidscentrum en basisscholen onder andere terecht in Almere Haven. Daar is ook een manege gevestigd. De voorzieningen in de naastgelegen wijk Nobelhorst komen op gang. Er zijn een huisartsenpraktijk, basisschool en pannenkoekenrestaurant. En met de auto is eigenlijk alles dichtbij. Zowel naar ’t Gooi als naar het stadscentrum is het hooguit een kwartiertje rijden.

Informatieschuur in Nobelhorst

Wil je zien hoe Vogelhorst eruitziet? Kom een keer kijken en kom ook langs in de Informatieschuur in Nobelhorst (ligt in de wijk ernaast), die 4 keer per week open is voor meer informatie over Nobelhorst én Vogelhorst, vragen en natuurlijk om ideeën op te doen.