Kavels De Hoeve

Architect Droomhuisfabriek, Foto: Maarten Feenstra

Ben je op zoek naar een kavel in Nobelhorst? Maak kennis met De Hoeve! Hier krijg je de kans om je droomhuis te realiseren in een van de laatste buurtjes van dit deel van Nobelhorst. Er zijn begin februari 2018 maar liefst 21 zelfbouwkavels in verkoop gegaan voor vrijstaande woningen en rijwoningen, waarvan een aantal kavels aan het water. Op de Kavelkaart kun je zien of er nog kavels beschikbaar zijn.

Over De Hoeve

In De Hoeve kom je te wonen in een mooie omgeving, waar je zo het bos in wandelt, of via de Dorpsroute naar de brink, met de school, de huisarts en de speeltuin. Pannenkoekenhuis 'Smullen en Spelen' zit hier om de hoek. Net als de andere buurtjes in Nobelhorst komt hier een gemixt woonaanbod: naast zelfbouwhuizen ook koop- en huurhuizen. Als je kiest voor een kavel, kun je je huis helemaal zelf bepalen: de grootte, de indeling en waar je het huis precies op de kavel wilt bouwen. 

Woonconcept Klein(er) wonen

Marx&Steketee architecten, foto: Rene de Wit
Klik voor vergroting. MARX & STEKETEE architecten, foto: Rene de Wit

Mensen wonen vaker graag klein(er). Het succes van de BouwExpo Tiny Housing in oktober 2017 is daar het onlosmakelijke bewijs van. Wil jij ook een klein(er) huis dat past bij jouw woonwensen en leefstijl? In Nobelhorst krijg je de kans om jouw droomhuisje te bouwen. In De Hoeve komen 4 zelfbouwkavels waarop je met jouw ideeën over klein(er) wonen aan de slag kan. 

Over de kavels in De Hoeve

Klik voor een vergroting
Kaart De Hoeve

Hoe groot mag je maximaal bouwen op je zelfbouwkavel?

Op het kavelpaspoort kun je zien wat de bouwregels zijn en hoe groot de zelfbouwkavel is. Om ervoor te zorgen dat je toekomstige droomhuis goed past op de ruimte die je hebt, is altijd vastgesteld hoe groot het maximale bouwvlak is. Je kunt het totale bouwvlak gebruiken voor de bouw van je droomhuis, maar dat hoeft niet. Kleiner mag altijd! Misschien heb jij al een idee hoeveel woonoppervlakte je nodig hebt voor je nieuwe droomhuis. Bij de kavelpaspoorten van de zelfbouwkavels in De Hoeve hebben we nu ook vermeld wat het maximale bruto vloeroppervlak (m2) is dat je op de kavel mag bouwen (dit is zonder een eventuele garage). Dat is nieuw, maar geeft je een goed beeld of jouw toekomstige droomhuis op de kavel past die je op het oog hebt. Kijk hier dus goed naar voordat je een kavel reserveert.  

Meer weten?

- Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Voorzieningen Nobelhorst en ontwikkeling van de wijk
- Nobelhorst heeft een eigen site: Nobelhorst.nl
- Lees het blog Nobelsleven.nl