Afspraak maken met de Kavelwinkel

Digitaal een afspraak maken met de Kavelwinkel

Je kunt digitaal een afspraak inplannen met een adviseur van de Kavelwinkel op een tijdstip dat jou uitkomt. Afspraken kunnen elke dag worden gemaakt (zonder afspraak: maandag- en dinsdagmiddag en donderdagavond). Je ontvangt een bevestigingsmail van de afspraak, een herinnering per sms, en je kunt de afspraak zelf ook wijzigen en/of annuleren.

Hoe werkt het?

1.     Ga naar Afspraak maken (website gemeente Almere)

2.     Kies de categorie ‘Kavelwinkel’

3.     Kies de afspraaksoort:

Afspraak Algemeen informatief

Voor vragen over waar u kunt bouwen, wat u kunt bouwen, wat zelfbouw kost, bouwregels (kavelpaspoort) en vragen over het reserveren/kopen van een kavel.

Afspraak Reserveringsovereenkomst tekenen

Kies deze afspraak alleen als je vóór 1 april 2017 een kavel hebt gereserveerd (vanaf 1 april reserveer je een kavel digitaal voor een jaar, zonder afspraak). 
Deze kosteloze reservering verloopt nog na 3 maanden. Binnen deze periode kun je een afspraak maken om een betaalde reserveringsovereenkomst te ondertekenen. We nemen de inhoud van de reserveringsovereenkomst met je door en je ondertekent deze. Het maken van deze afspraak wordt altijd twee weken later ingepland. Dit heeft te maken met interne voorbereidingen. Houd hier rekening mee als je reserveringstermijn afloopt.

Afspraak Koopovereenkomst tekenen

Binnen 12 maanden moet een betaalde reservering van een kavel omgezet zijn in een koopovereenkomst. Hiervoor maak je een tekenafspraak met de Kavelwinkel. In dit gesprek nemen we de inhoud van de koopovereenkomst met je door en je ondertekent deze. Belangrijk: deze tekenafspraak kan pas plaatsvinden als:

  • de SRV-toets is goedgekeurd;
  • de Omgevingsvergunning is ingediend (dus niet per se verleend).

Het maken van deze afspraak wordt altijd twee weken later ingepland. Dit heeft te maken met interne voorbereidingen. Houd hier rekening mee als je reserveringstermijn afloopt.

Kavel reserveren?

Vanaf maandag 3 april kun je zelf digitaal een kavel reserveren met je DigiD. Op de pagina 'Nieuwe procedure kavel reserveren' lees je precies hoe je dat aanpakt.