Hide this notice

Internet Explorer 6

Ivm de toegankelijkheid voor elke bezoeker www.drempelvrij.nl is Almere.nl niet optimaal te bekijken via Internet Explorer 6.0. Voor een betere weergave van deze site adviseren wij u een recente browser te gebruiken.

Ik Bouw Mijn Huis In Almere - Homeruskwartier Oost

RSS gemeente almere

Homeruskwartier Oost

26-01-2015

Homeruskwartier, Almere Poort. Foto: Martijn Steiner Lovisa In het oostelijke deel van Homeruskwartier komt aaneengesloten bebouwing bijna niet voor. Er zijn verschillende woonbuurten met vooral vrijstaande woningen. Enkele bijzondere accenten: eilandkavels, kavels aan het park, ondernemerskavels, houten huizen, huizen met rieten kap en de bungalows van 'Ik bouw in mijn tuin'.

plankaart Homeruskwartier Oost.jpgIn 2013 zijn 3 eilandkavels, 7 kavels aan het park en 54 kavels langs het Pampushout in verkoop gegaan (zie rechterkant). Verder zijn met name nog kavels voor woon-werkvilla's te koop met royale afmetingen boven de 700 m2 en kavels in de bijzondere buurt 'Ik bouw in mijn tuin' (kleine bungalow in een relatief grote tuin). Dit deel van de wijk krijgt al aardig vorm.

Voorzieningen zijn binnen handbereik. Basisscholen, voortgezet onderwijs, kinderopvang, winkels, horeca en een gezondheidscentrum vindt u in de buurt. De gezellige Homerusmarkt maakt het voorzieningenpalet af. Alles is op loop- of fietsafstand en het openbaar vervoer is goed geregeld.

Informatiepunt bouwen en wonen

Bent u nieuwsgierig naar Almere Poort? Dan kunt u drie middagen per week binnenlopen bij het Informatiepunt Bouwen en Wonen voor informatie, vragen en natuurlijk om ideeën op te doen. Openingstijden: woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur in het gebiedskantoor Poort. Locatie: in de HomerusMarkt aan het Homerusplein, Najadenstraat 3-5.

Wijkfolder

wijkfolder_HK_100.jpgAlle informatie en de beschikbare kavels (oktober 2014) in Homeruskwartier vindt u hier. Voor de meest actuele stand van de beschikbare kavels kunt u kijken op de Kavelkaart (zie banner rechts). Daar kunt u bovendien de kavelpaspoorten met specifieke bouwregels per kavel bekijken.
Wijkfolder Homeruskwartier (pdf)

Brochure Homeruskwartier Oost
Plankaart Homeruskwartier Oost (pdf)