Hide this notice

Internet Explorer 6

Ivm de toegankelijkheid voor elke bezoeker www.drempelvrij.nl is Almere.nl niet optimaal te bekijken via Internet Explorer 6.0. Voor een betere weergave van deze site adviseren wij u een recente browser te gebruiken.

Ik Bouw Mijn Huis In Almere - Handboeken

RSS gemeente almere

Digitale handboeken

14-04-2014

Woning in aanbouw. Foto: Martijn Steiner Lovisa Bij het kopen van een kavel en het laten bouwen van een eigen woning komt veel kijken. De gemeente heeft daarom een handboek opgesteld met vooral praktische informatie over het hele zelfbouwproces.

Het handboek bestaat uit twee delen. Er is een 'basishandboek zelfbouw' met daarin informatie over het zelfbouwproces die voor alle wijken in Almere van toepassing is. Daarnaast is er per wijk een bijlage beschikbaar met aanvullende informatie en regels die alleen voor die wijk van toepassing is. Beide delen vormen samen een naslagwerk over het zelfbouwproces. Voor de wijk Overgooi blijft één handboek bestaan.

Inhoud

Het handboek geeft een indruk van verschillende fasen in het bouwproces en brengt zoveel mogelijk regels, 'weetjes' en procedures in kaart. Het bevat ook (technische) informatie die mogelijk interessant is voor uw architect, adviseur, bouwbedrijf of aannemer. Documenten met meer informatie over één specifiek onderwerp staan onder startdocumenten, technische informatie of diversen op de eerste pagina van deze subrubriek.

Alleen digitaal

De informatie in het handboek is aan verandering onderhevig. Daarom wordt het handboek alleen digitaal beschikbaar gesteld zodat eventuele wijzigingen snel kunnen worden doorgevoerd. De meest recente versie van het handboek kunt u dan ook downloaden vanaf deze website.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Kavelwinkel.